balansic

Vstop PROST. Prispevek zaželjen.

Balans je duet, ki se v eksperimentalni avdio – vizualni izkušnji poigrava s hipnotično ritmiko kitar, retro matrice in izzivalnim prepevanjem o banalnostih vsakdanjega življenja.

Njuna surovost in izpovedane frustracije nas spominjajo na najmočnejše trenutke yugo punk in novovalovskega gibanja. Jasna in ranljiva besedila izstopijo kot glavni steber te glasbe, na način, kakršnega smo pri nas verjetno najbolj vajeni od domačih kantavtorskih projektov. […] To je prava emocionalna punk poezija. (Damjan Manevski, Radio Študent)

Sir Croissant alias Igor Božanić je kantavtor brez meja, na pol poti med art popom in sevdahom, v svetu folka in lo-fi balad. V preteklosti je nase opozoril z dvema EP-jema, letos pa je navdušil prisotne na festivalu MENT, saj so intimno vzdušje skladb, ubiranje kitare ter njegov čuteč glas enostavno zasvojljivi.

Nežno ubiranje strun, eterični spremljevalni vokali in tresoče se čustveni vokali oblikujejo delo, časovno vpeto med ‘Michigan’ Sufjana Stevensa in The Barr Brothers. (Independent Clauses)

 FACEBOOK DOGODEK: BALANS & SIR CROISSANT

VIDEOPOSNETKI:

BALANS

SIR CROISSANT