Sobota, 5. 5. 2018 ob 21.00 v M.C. C.M.A.K., Cerkno

GLASNI MEMORIALNI PAKET: JEGULJA, NEMEČEK, DISDRUG

Vstopnina: 4 €

JEGULJA je domača stonerska atrakcija, ki žge inštrumentalno mešanico temačnega post-metala, z odvodi psihedelije, progresive, sludga, rocka in eksperimentalne godbe. Trio se uspešno izogiba vsem ribiškim mrežam in trnkom in glasbo ustvarja po svoje, brez vsakršnih slogovnih in žanrskih omejitev. Vsekakor skupina, ki je ne gre zamuditi, saj ponuja polnokrvno dozo udarnega rocka brez predsodkov.

Njihova mešanica stoner rocka, metala in psihedelije, odigrana inštrumentalno in v postavi boben, kitara, bariton kitara, je že v omenjenem demu obetala veliko, svojo pravo moč pa so Jegulja vedno pokazali v živo. (Andrej Dujc, Radio Študent)

NEMEČEK prihajajo iz Zagreba in igrajo hrupno glasbo, za katero se vam bo zdelo, da ste jo že nekje slišali. Če ste ali pa niste, mogočni bobni, težke bas linije ter kitara iz distorziranega psihedeličnega blata so vsekakor prepričali ljubitelje tovrstnih muzik v regiji.

Trojka iz Nemečeka me na prvu osvojila konceptom neprekinutog nastupa. Vrlo često me ubijaju pauze između pjesama u kojima publika bendu daje neku vrstu potvrde da je u redu da nastave, a vrlo rijetko naletim na bend koji ne želi stati. Nemečekov sirovi zvučni zid nije jako čvrst i nema iza sebe jasnu poruku pa me bilo strah da će i meni i drugima takav nalet buke vrlo brzo dosaditi. No nije. Skoro punih sat vremena taj je unborn stuff koji hrani njihove krikove i psihodelični ritam samo rastao. (Valentina Sertić, Ziher.hr)

DISDRUG je boleče hrupno nežen, pretežno instrumentalen trio iz Železnikov, ki ustvarja in igra – tilt muziko – to je nestabilna, dinamična mešanica trdih rifov, s tolčenjem po basu in groovanjem po bobnih; omehčana z nežnimi dušicami in solo vložki blaznega, ki se skriva za vso glasno muzikalno inštrumentalijo. Dobrodošli na tilt kopel!

Pretežno instrumentalne skladbe so dodobra premišljene s stalnim menjavanjem tempa, ritmov in tem. (Simon Vene, Radio Študent)

FACEBOOK DOGODEK: GLASNI MEMORIALNI PAKET: JEGULJA, NEMEČEK, DISDRUG

VIDEOPOSNETKI:

JEGULJA

NEMEČEK

DISDRUG