Sobota, 5. 5. 2018 ob 17.00 v MKC Pri Rdeči Ostrigi, Škofja Loka

LITERARNO KROŽKANJE Z DEJANOM KOBANOM

Vstopnine ni.

Si eden izmed tistih, ki napiše pesem za simpatijo, pa je tako kilava, da je ne bi prebral niti svoji napihljivi lutki. Ali svoje pesmi zaključuješ z zaporedno rimo lonec-konec? Obeta se ti izredna priložnost, da izpopolniš svoje poetološko znanje, se srečaš s somišljeniki in se sam preizkusiš v kovanju verzov. V sklopu memoriala in projekta Misel ustvarja smisel – Grable, društvo za kreativno grabljenje sveta – prireja krožek pisanja poezije.

Krožek se bo odvijal v Ostrigi, pod mentorstvom pesnika Dejana Kobana. Dogodek je primeren za vse; tako izkušene poete kot tudi pesniške vajence. Bo sproščeno, poučno, zabavno in neformalno. Prijavnine ni, morda bodo tudi piškoti.

Dejan Koban je pesniška institucija. Ne glede na to, kaj si mislimo o njegovih naporih in poskusih, o presežku dogodkov, ki jih poganja – navsezadnje o njegovi poeziji –, nekaj si mislimo. Dejan Koban je kult osebnosti, izgradil se je tako daleč, da ločnica med njim in neko (tudi njegovo) poezijo ne obstaja več. Dejan Koban je slovenska poezija. (Vid Bešter, Koridor)

FACEBOOK DOGODEK: LITERARNO KROŽKANJE