filmerajmemorialov-01

Vstop prost. Prispevka ni.

Film je zanimiva stvar, ni ravno serija ali nedeljska pogovorna oddaja, vendar si kljub temu zasluži mesto med izdelki, ki jih lahko posnamemo s kamero. (neznani avtor)

V sklopu letošnjega festivala bomo posneli kratek film. Kaj točno bo nastalo, pač še ne vemo, ker bomo ustvarjali skupaj. Verjetno bo rezultat še kar odfukana alternativna artistično-satirična nekajminutna grozljivka, primerna za enkraten ogled. Ampak tega res še ne vemo.

K sodelovanju prijazno vabimo vse, ki jih zanima katerakoli faza filmskega procesa (načrtovanje in pisanje scenarija, oblikovanje scene in kostumov, snemanje, igra, montaža …), šli bomo namreč skozi celoten postopek. Od obskurne ideje pa do velikih filmskih festivalov. Poudarek je na učenju, tako da filmarsko predznanje ni pogoj za udeležbo.

Med uvodnim sestankom in premiero je pet dni, vendar ne bomo potrebovali toliko časa, ker bomo po naših predvidevanjih vse skupaj naredili v pičlih treh popoldnevih.

Uvodni sestanek, ki mu bo takoj sledilo snovanje scenarija, bo v ponedeljek 8. 7. ob 17.00 v Ostrigi. Pridi vsaj pozdravit in pojasnit, zakaj te take stvari osebno sicer ne zanimajo, ampak nadvse podpiraš ustvarjalnost mladih.

Za filmerajem stoji Revija nič.

FACEBOOK DOGODEK: MEMORIALOV FILMERAJ