PunckeSajt-01

Prispevek: 8 € / rezervacija in 10 € / na dan dogodka

Punčke. V dvanajstih letih od Balkana, preko srednje Evrope pa vse do Azije. Pred devetimi leti se je njihova mednarodna pot pričela ravno v Škofji Loki, kjer bodo junija tudi sklenile svojo zgodbo.

Punčke so kultna zasedba, ki je v dvanajstih letih delovanja preživela vse mogoče pretrese v bendu in se iz njih vrnila še močnejša. Za njimi so odlični studijski albumi, lepo število EP-jev in nekaj več kot štiristo koncertnih nastopov po raznolikih festivalih ter večjih in manjših koncertnih prizoriščih. Niso jim tuji niti največji odri, saj so leta 2014 nastopile v vlogi predskupine Queens of the Stone Age v Zagrebu in Ljubljani.

Punčke?! To pa res niso punčke, človek hitro sklene, ko zasliši prve udarce bobnarke Ene Baćanović – Ruby, brezkompromisni rif in kričeči vokal Lucije Ivšić ter temačno basovsko linijo Anje Tkalec. Znova so v njim tako ljubi Ljubljani zažigale na nedavnem Mentu v nabito polni Gromki.  (Žiga Brnik, Dnevnik)

Seine je eno izmed osrednjih imen regionalne scene in neodvisne založbe Moonlee Records. Gre za vselej spreminjajoči se projekt nekdanjega člana zasedbe Vlasta Popić, miloglasnega Ivana Ščapca, ki trenutno deluje v paru z bobnarjem Dimitrijem, nekdanjim basistom omenjene zasedbe. Zvok Seine, ki se nahaja na presečišču poetičnega punka, nekonvencionalnega indieja in divjaškega folka, sta na novem albumu razširila na področji trip hopa ter indie elektronike, vse skupaj pa zavila v temačna, toda privlačna Ščapčeva besedila.

Če album Sno sna “ni bil zabava”, kot je razmišljal Trebežnik v že omenjeni recenziji predhodnega albuma, si to izjavo danes lahko izposodimo in jo prilagodimo današnjemu kontekstu. Tako bo 22 še en velik korak naprej od te ne-zabave. Če ste sedaj po vsem slišanem pod vtisom, da je album skupine Seine temačen, ste verjetno zadeli, a v igri s samoironijo ni vse tako črno, občasno vse skupaj namreč ublaži tisti punk odnos do življenja, ki še biva v Ivanu, s katerim album vseeno zvozi v izjemno spevnost, kljub navidezni borbi s takojšnjo predajo. (Lina Steiner, Radio Študent)

Lynch je že dodobra odrsko uveljavljena zasedba mladih in navitih domačih kitarskih pobov. Na priznanem showcase festivalu Tallinn Music Week so leta 2018 pristali na večini seznamov najboljših koncertov festivala, že pred tem pa smo jih slišali na našem MENT-u Ljubljana in Klubskem maratonu. Letos so del mreže INES talentov, ki jih bo popeljala na različne showcase festivale širom Evrope.

Looking serious, wearing black, and now and then resorting to some serious stagecraft (white rabbit masks, if you must know), Lynch knocked out a set full of poise and power that belied their years. (Louder Than War)

FACEBOOK DOGODEK: POSLJEDNJI ZBOGOM! | PUNČKE, SEINE, LYNCH

VIDEOPOSNETKI:

PUNČKE

SEINE

LYNCH