Sobota, 21. 4. 2018 ob 22.00 na letnem vrtu MKC Pri Rdeči Ostrigi, Škofja Loka

UVERTURA: KLEMEN KLEMEN, AJS NIGRUTIN & TIMBE, N’TOKO + VJ DIMENSION

Vstopnina: 8 € / predprodaja in 10 € / na dan dogodka

Ob praznovanju desete obletnice memoriala se nam obeta nepozaben večer, saj na letni vrt prihajajo domači in regijski raperski velikani – Klemen Klemen, Ajs Nigrutin & Timbe (Bad Copy) in N’toko. Glede na našo častitljivo obletnico, se pripravlja prav poseben nastop, ki ga bo moč uzreti zgolj na memorialnem odru.

Klemen Klemen je zagotovo tisto ime, ki ga širši javnosti ni potrebno posebej predstavljati. Čisto prava trnovska ninja in domača raperska legenda, ki ima za seboj tri albume, množico sodelovanj in razprodanih koncertov. 

Vrnitev Klemna Klemna, enega prvoborskih stihoklepcev, je dvojna doza njegovega ustvarjanja, ki se je vse od plošče ‘Hipnoza’ svaljkalo v takšnih in drugačnih oblikah po postani slovenski sceni, se kitilo s kredibilnostjo, tako tisto hiphopersko, pregovorno ulično, kot tisto glasbeno, pri nas vedno postavljeno v tenzijo opozicije med sredinskim tokom in podtaljem. Kot da bi Klemen Klemen s podvojitvijo imena zasedal obe mesti, in tako ostaja tudi ob njegovi novi stvaritvi ‘S3P’, ki se lahko bere kot strip, Klemen Klemen pa kot stripovska figura slovenske popularne glasbe zadnjih dveh desetletij, kot svojstven urbani superheroj, ki nam je v formi rapa in hiphopa kot nenadkriljiv domači storyteller, hiphop zgodbar natresel en kup odličnih štorij na tanki meji med avtobiografijo in urbanimi miti vasi Ljubljana in njenega trnovskega predela. (Luka Zagoričnik, SIGIC)

Ajs Nigrutin je zagotovo eden najbolj humornih raperjev s področja nekdanje Jugoslavije, hkrati pa tudi gonilna sila srbskega trojca Bad Copy. Najvišji srbski raper rapa o sarmi, pijanskih tematikah, rakiji, vinjaku, prdcih, Kitajcih v Srbiji, Davidu Beckhamu, o nachosu, ljubiteljih porno filmov, travi, o pretiravanju srbskih raperjev, speštanih muhah na steni in mnogih drugih, nekaterim precej ogabnih temah. Karizmatični dvometraš in goreči oboževalec raperja Redmana bo ob pomoči prijatelja Timbe-ja (Bad Copy) predstavil solistični material ter “best of” repertoar Bad Copy-ev.

A ravno zaradi svojega načina izražanja in tematik, o katerih poje, je postal ikona srbskega rapa. Ajzak se je enostavno umaknil od tradicionalnih hip hop tem in se spustil v čisto svoj stil. Njegova besedila govorijo o sarmi, alkoholu, travi, prdcih, ženskih intimnih frizurah in ravno teksti so tisti, ki so mu prinesli naziv enega najbolj humornih hip hop izvajalcev na področju bivše Jugoslavije. (Ula Kokalj, RockOnNet)

N’toko je eden najprepoznavnejših domačih glasbenikov, aktivist in pisec, ki je zvezda stalnica Hafnerjevega memoriala. Pravzaprav je edini, ki je v različnih pojavnih oblikah (N’toko / Moveknowledgement) na memorialu nastopil v vseh treh “memorialnih” mestih (Škofja Loka, Cerkno, Kranj). V Škofji Loki bo predstavil lani izdani album “Emirates” in nekaj železnega repertoarja.

Kolumna nima verzov in slovenska levica nima beatov, a N’toko glasbenik je vedno obenem tudi N’toko aktivist. Na spolzkem terenu, na katerem se politika preliva v zabavo, na katerem se protest preveša v ples in na katerem se vojna izrodi v seks, je nastala tudi njegova nova, šesta dolgometražna plošča Emirates, a raper na srečo že v uvodnem komadu ugotavlja, da lahko džihad v resnici zveni precej podobno kot g-spot. (Jernej Trebežnik, Radio Študent)

VJ Dimension je vizualec, ki na memorialu skrbi za mešanje slike v živo že vse od leta 2012, sicer pa je dolgoletni član kruja Vibe Department.

FACEBOOK DOGODEK: UVERTURA: KLEMEN KLEMEN, AJS NIGRUTIN & TIMBE, N’TOKO + VJ DIMENSION

VIDEOPOSNETKI:

KLEMEN KLEMEN

AJS NIGRUTIN

N’TOKO