Petek, 4. 5. 2018 ob 20.00 na letnem vrtu MKC Pri Rdeči Ostrigi, Škofja Loka

DISCIPLIN A KITSCHME, ANA PUPEDAN, NIKKI LOUDER, ŽEN + VJ DIMENSION

Vstopnina: 10 € (možna prehodna rezervacija)

DISCIPLIN A KITSCHME je ena najboljših in najvplivnejših zasedb na področju bivše Jugoslavije. Na čelu kultne skupine je že vse od leta 1981 znameniti markantni basist in vokalist Dušan Kojić – Koja, odlikuje pa jih svojstven glasbeni izraz, saj gre za mešanico različnih stilov, vse od funk rocka, noise rocka, rock’n’rolla pa do drum and bassa. Močna besedilna sporočilnost je pomembno vplivala na poznejše generacije glasbenikov, vse od Ramba Amadeusa do Repetitor. Skratka, če kdo ni pozabil na rokenrol, je to Disciplin A Kitschme.

Desetominutnom verzijom ”Zaboravili Rokenrol” su zatvorili oficijalni dio koncerta te dokazali da je Disciplin A Kitschme već 35 godina jedan od najutjecajnijih i najkvalitetnijih bendova regije koji su od samog početka ostali vjerni, kako sebi samima, tako i svojim starim ali i novim fanovima jer Koja uvodi inovacije i varijacije kojim pružaju publici priliku da uživa u novim aranžmanima vječnih rock himni ovih prostora. (denis, Terapija.net)

ANA PUPEDAN je legendarna pivška zasedba, ki je lani praznovala svojo 25-letnico. Njena avtorska glasba je spretna mešanica različnih glasbenih zvrsti in se spogleduje z rockom, punkom, jazzom, bluesom, reggae-jem, hipijado in še čim, kljub temu pa je zasedba v vseh teh letih uspela ujeti sebi lasten zvok. Za njimi so štirje izdani albumi in nepregledna množica koncertov.

Lahko rečemo, da so Ana Pupedan tako pronicljivi v tem kar počnejo, da kličejo k življenju celo energetsko izpovedne vzporednice z likom in delom verjetno do tega dne najinteligentnejših kovačev črnega humorja vseh časov na Slovenskem. Edinstvenih Buldožer. (Aleš Podbrežnik, Rockline)

NIKKI LOUDER so domači hrupni preroki, ki že več kot desetletje skrbijo, da se njihov kaotični nojz rock vali po domačih in tujih klubih. Z vsakim albumom odkrivajo novo plast, a so še vedno najboljši v živo. Njihovi koncerti so kratke eksplozije nebrzdanih čustev, podivjanega ritma, hrumečega basa, groma kitar in predirljivih krikov.

Če se je pred koncertom še kdo spraševal, zakaj se je Nikki Louder prijel sloves enega najboljših domačih koncertnih bendov, po (še enem) navdihujočem nastopu kamniškega trojca najbrž ni potreboval dodatne razlage. (Goran Kompoš, Mladina)

ŽEN je zagrebški trio, ki je s prekrasnim zvočnim valovanjem na stičišču shoegazea in post-rocka očaral klube od Balkana do Baltika. Zasanjana večplastna potovanja po melodičnih krajinah, od krautovske hipnotike do math rockovskih preobratov, podprta s čudovito poetičnimi vizualijami, so nepozabna izkušnja, ki je ne gre zamuditi. Eva, Sara in Ivona tokrat predstavljajo svežo izdajo, tretji album »Sunčani ljudi«.

Čeprav gre v osnovi za klasično rock zasedbo, z bobnom, basom ter kitaro/vokalom, širino glasbi dajejo tudi dodatno sintovsko plastenje zvoka in elektronske ritmične matrice. Zaradi slednje bendi sicer pogosto delujejo togo, toda v primeru Žen, verjetno zaradi njegove uigranosti, skladbe dobijo mnogo bolj dinamično podobo. Takrat, ko zatresejo v ritmih (britanskih) novovalovcev, tudi plesno. (Goran Kompoš, Mladina)

VJ Dimension je vizualec, ki na memorialu skrbi za mešanje slike v živo že vse od leta 2012, sicer pa je dolgoletni član kruja Vibe Department.

FACEBOOK DOGODEK: DISCIPLIN A KITSCHME, ANA PUPEDAN, NIKKI LOUDER, ŽEN

VIDEOPOSNETKI:

DISCIPLIN A KITSCHME

NIKKI LOUDER

ANA PUPEDAN

ŽEN