55677515_2137951292919405_9065642365091315712_o

Prispevek: 15 € / predprodaja, 18 € / na dan dogodka

Lola Marsh je izraelska (indie) pop senzacija, ki v svoji glasbi združuje hrepeneča besedila in globoke, tople harmonije z bogatmi aranžmaji. Z neubranljivo pozitivno energijo in vznesenimi odrskimi nastopi vodi očarljiva pevka Yael to skupino po vse obsežnejših evropskih turnejah in festivalih kot so EXIT, Pohoda, Primavera Sound, Pukkelpop, Tallin Music Week in mnogi drugi. Skladba You’re Mine je dosegla osem milijonov predvajanj na Spotifyu v ZDA in se tako uvrstila med tri najbolj viralne komade na omenjeni platformi. Slovensko občinstvo je Lola Marsh osvojila z dvema čudovitima koncertoma v Kinu Šiška, najprej v razprodani Komuni, dobri dve leti kasneje pa še na velikem odru v Katedrali. Pred leti so Šiškarji zapisali takole: “Lola Marsh zveni, kot da bi Quentin Tarantino režiral srečanje Lane Del Rey in Calexica v puščavi Negev”.

One of the most anticipated albums of 2017 and all the waiting really paid off. 13 heartbreakingly beautiful songs crafted by Yael Cohen, Gil Landau and their amazing band connecting all to one record. “Remember Roses” is filled with sadness and happiness and Yael’s incredible voice (if Lana Del Rey and Dolly Parton would be sisters Yael for sure could be the third sister). You must catch them performing live! (beehype – Best Music from Around the World)

PI je nadarjena glasbenica, nekoč znana tudi kot Ivana Picek oziroma pevka priljubljene zasedbe Pridjevi, velja za eno najizvirnejših in najobetavnejših hrvaških avtoric mlajše generacije. S priznanim prvencem ‘Časna lubanjska’ v slogu CocoRosie ali Grimes vabi v svojo simpatično okultno deželo skrivnostne simbolike, fantastičnih pripovedi, planin in gozdov, po katerih se vijejo eterične vokalne in instrumentalne meglice.

Svaka čast na hrabrosti i odmaku od svih dobro utabanih domaćih autora jer se time dokazala da je jedna od najjačih, ako ne i najjača hrvatska autorica mlađe generacije. Logično da moraju doći i usporedbe sa Sarom Renar koja je prošle godine uspjela sličnim ostvarenjem, ali ukupno gledajući ‘lubanjice’ su dojmljivije djelo kojim je napravljeno mnogo više koraka u nepoznato od “Tišine”. I što na kraju reći osim da smo dobili jedno nesvakidašnje djelo u kojem je vrlo lako uživati. Ako volite hipsterske autore kao što su ovi gore navedeni, “(časna lubanjska)” će vam biti top album, iako ne trebate biti hipster da maksimalno uživate u njemu jer to je vrhunski moderan album koji je eksperimentalan psihodeličan zvuk približio široj publici. (Siniša Miklaužić, Muzika.hr)

Kleemar je nespregledljivi domači glasbenik, ki ga je širša javnost verjetno spoznala šele preko sodelovanja v zasedbi Lollobrigida. V obdobju prej in potem, pa je (bil) Kleemar ustvarjalec samosvoje elektronske godbe, ki je navdušila domače podtalje. Tudi danes Kleemar ostaja žanrsko neulovljiv, saj v njegovi eklektični glasbi slišimo zelo raznorodne vplive (kot so npr. Dan Deacon, Gold Panda, Four Tet, Album Leaf, Caribou in ostali). Skratka, čudežni prekmurski deček, na katerega smo mirne duše ponosni.

Kleemar s tremi posnetki demonstrira izjemno kompaktno senzibilnost, občutek za prepletanje ne ravno veselih, eteričnih (mikro)melodij in eno od neštetih (aktualnih) glasbenih referenc duhovito izda z naslovom Bored of Canada. (Borka, Mladina)

VJ Dimension je vizualec, ki na memorialu skrbi za mešanje slike v živo že vse od leta 2012, sicer pa je dolgoletni član kruja Vibe Department.

FACEBOOK DOGODEK: LOLA MARSH, PI, KLEEMAR

VIDEOPOSNETKI:

LOLA MARSH

KLEEMAR

PI

LOLA MARSH