fb_event_Elektro Guzzi_mem11_5_2020_2-01_mini

Prispevek: 10 €

Elektro Guzzi je dunajski trojec, ki vedno znova dokazuje, da se da ortodoksni minimal techno odigrati tudi 100% v živo, v rockovski interakciji bobna, basa in kitare. Za njimi so nastopi po celotni Evropi, na Japonskem, v Ameriki, nastopali pa so na festivalih kot so Sonar Festival, Sziget Festival, Iceland Airwaves, Melt Festival, Paradiso.

Avstrijski klasični rock trio z bobni, basom in kitaro je sinoči poskrbel za pristno plesno »razpaljotko«. Ne, to ni bil koncert s plesnimi komadi, temveč legitimen tehno set, ki ga Elektro Guzzi pričara zgolj z uporabo treh osnovnih rock inštrumentov ter paleto raznoraznih, najbrž personaliziranih efektov.” (Jaša Bužinel, Radio Študent)

Nikki Louder so domači hrupni preroki, ki že več kot desetletje skrbijo, da se njihov kaotični nojz rock vali po domačih in tujih klubih. Z vsakim albumom odkrivajo novo plast, a so še vedno najboljši v živo. Njihovi koncerti so kratke eksplozije nebrzdanih čustev, podivjanega ritma, hrumečega basa, groma kitar in predirljivih krikov.

Opazi se njihova uigranost, strast za hrup, na trenutke celo medsebojna vez med člani … Ampak bobnar. Fak. Takšna surovost, nehumana energija in agresija, to ne bi smelo biti legalno.” (Mitja Kralj, Radio Študent)

Warrego Valles sta umetnici, producentki, didžejki in aktivistki, ki sta že vrsto let neutrudni raziskovalki sodobne plesne in eksperimentalne elektronike ter zagovornici enakih možnosti na elektronski glasbeni sceni. V svojem ustvarjalnem izrazu se dvojec ne omejuje s slogovnim in žanrskim umeščanjem, ampak neobremenjeno ustvarja lastno zvočno sliko.

Warrego Valles sta s svojim drugim dolgometražcem Save As utrdili svoj status kot eni najbolj samosvojih in onkraj meja zazrtih umetnic pri nas. Na svoji poti vžemanja vplivov in sočasnega mutiranja sta nekoliko omilili svoj divji izraz in ga izpilili v koherentnejšo zvočno podobo, ki še vedno buri naše živčne končiče.” (Nejc Suban, Radio Študent)

VJ Dimension je vizualec, ki na memorialu skrbi za mešanje slike v živo že vse od leta 2012, sicer pa je dolgoletni član kruja Vibe Department.

FACEBOOK DOGODEK: ELEKTRO GUZZI, NIKKI LOUDER, WARREGO VALLES, VJ DIMENSION

VIDEOPOSNETKI:

ELEKTRO GUZZI

WARREGO VALLES

NIKKI LOUDER

VJ DIMENSION