fb_event_Koala Voice_mem11_5_2020-01_mini

Prispevek: 10 €

Koala Voice so se na domačo glasbeno sceno aktivneje vključili pred šestimi leti, ko so izdali prvenec Kangaroo’s a Neighbour. Začetni koraki s skladbo Go Disco, Go so jih ponesli na radijske valove in hitro so zlezli pod kožo občinstva. S svojevrstno mešanico rocka, popa, disca, punka in dobro odrsko prezenco so pričeli pohod po domačih in tujih odrih: od Kisovca, Ljubljane, Črnomlja, Moskve in Liverpoola, vse do Talina, Varšave in Groningena. Nastopili so tudi pred Pixies v ljubljanskih Križankah in na festivalih, kot so Pohoda, Exit, InMusic.

Odziv občinstva ni pustil dvoma o tem, da je Koala Voice eden ta čas najpriljubljenejših domačih bendov. Upravičeno. (Goran Kompoš, Mladina)

Svojat je samosvoj in ekspresiven rockovski trojec, ki ga sestavljajo prepoznavna imena domače (drugačne) glasbene scene – Andrej Fon (Olfamož), Ivo Poderžaj in Tadej Čauševič. Močne metafore, provokativna tonaliteta in lucidno pankerski uporniški etos.

Povedano drugače, Svojat je eno najbolj reprezentativnih noisemakerskih imen, kar sem jih imel priložnost videti in slišati na koncertnih odrih. V  rockovski spevnosti, gradnji in razgradnji tega benda se hrup ne sliši le kot odmev mogočne formacije, temveč je sestavni del godbe, ki je premo sorazmerno (po)razdeljena po celoti. Toda tisto, kar me kot poslušalca najbolj navdihuje, je simbioza skladnosti, nepredvidljiva lahkotnost igranja in temu primerna soodvisnost zvenečih besedil ter nabrušenih sozvočij. To se je (Miroslav Akrapović, SIGIC / Odzven)

Lelee je je trojec eks-jugo glasbenikov (Jelena, Damjan, Jan), ki jih poznamo preko projektov kot so (bili) Trus!, Rush to Relax, Kalu). So otroci betonskih igrišč in s svojim trdoživim, tovariškim lo-fi DIY vzklikom v materinščini opevajo svoje najstniške rokenrol sanje.

Svež veter razigranosti v domačem podtalju. (Miran Rusjan, Moonlee Records)

VJ Dimension je vizualec, ki na memorialu skrbi za mešanje slike v živo že vse od leta 2012, sicer pa je dolgoletni član kruja Vibe Department.

FACEBOOK DOGODEK: KOALA VOICE (AKUSTIČNO), SVOJAT, LELEE, VJ DIMENSION

VIDEOPOSNETKI:

KOALA VOICE

LELEE

SVOJAT

VJ DIMENSION