Prispevek v predprodaji znaša 15 €, na dan dogodka znaša 18 €

zalagasper je edinstveni glasbeni dvojec, ki ga sestavljata prepoznavna Zala Kralj in Gašper Šantl. Skupno pot sta začela v letu 2017, ko sta poslušalce osvojila z Valovi. Sledili so Baloni, S teboi in uspešnica Sebi, ki je mlada ustvarjalca popeljala čez peščene plaže Tel Aviva, kjer sta nas zastopala na izboru za pesem Evrovizije. Začarata vas z edinstveno energijo, odlično liriko in zasanjanimi ritmi subtilnega elektronskega popa, ki tvorijo njun unikaten slog.

Zali Kralj in Gašperju Šantlu se je fenomen zgodil. Bil je iskren, ker je bil nepreračunljiv. Edino, kar sta zares imela, kar je bilo zares njuno, sta bila prav onadva in njuna kreativnost. (Jaša Lorenčič, Odzven)

KLINIKA DENISA KATANECA je zagrebška zasedba, na čelu katere je izjemno plodovit kantavtor, ki je v desetletju delovanja pustil neizbrisljiv pečat na regionalni glasbeni sceni. Govorimo o Denisu Katanecu, ki ga že od nekdaj zaznamujejo čustvene, intimne in introspektivne skladbe, prav taka pa je tudi glasba njegove najnovejše zasedbe.

V na videz prijetnih komadih se skriva obilica strupa in žiletk, ki so skozi metaforiko polni življenjskega in čustvenega razgaljanja, slogovno pa je Klinika priklicala skomine po Violent Femmes. (Igor Bašin – BIGor, Odzven)

RUSH TO RELAX ni več samo “Makedonec v Ljubljani”, ampak je polnokrvna rokenrol zasedba. Damjanu so se pridružili stari znanci domačega podtalja in sicer Jan (Morvern) na kitari, Erik (Long Dumb Voices) na bas kitari ter nepogrešljivi Vasko (ujma, persons from porlock) za bobni. Dosedanji energični solo nastopi so v bendovskem formatu postali še močnejši.

Rush to Relax je album, ki bi si ga želel izdati katerikoli bedroom artist. Res je kratek, teče namreč zgolj enaindvajset minut in pol, vendar je od začetka do konca zapolnjen s prvovrstnimi komadi (Erik Kerpan, Radio Študent)

IVICA je Ivan Kačavenda, profesor srbskega jezika in književnosti in hkrati dobro varovana glasbena skrivnost, ki prihaja iz Pančeva. V preteklosti se je samoetiketiral kot ‘indie’ kantavtor, zdaj naj bi bil ‘dreamscape pop’, mi smo prepričani, da je tudi malo ‘dreampop’.

Ovo su pesme za kada dođete umorni kući, kada god to bilo i šta god domom smatrali. One su prijateljski zagrljaj i teški treptaj pred san. Ujedno, ovo je idealni soundtrack onog najčistijeg trenutka između sna i jave, kada se budiš pre zakazanog alarma i ne znaš koliko obaveza imaš tog dana, a osoba koju voliš je na jastuku pored tebe, iako je on možda sasvim hladan. (MjuzNews)

VJ DIMENSION je vizualec, ki na memorialu skrbi za mešanje slike v živo že vse od leta 2012, sicer pa je dolgoletni član kruja Vibe Department.

Koncert so spremljale video vizualizacije psihedeličnih vzorcev, za katere je poskrbel ustvarjalec VJ DIMENSION. Padale so na v večini zatemnjen oder in obarvale plastični telesi izložbenih lutk. Šlo je za zanimivo optično prevaro, ki je dajala občutek, kot da bi bila na odru prisotna še dva človeka. (Veronika N. Štefanec, Radio Študent)

zalagasper

KLINIKA DENISA KATANECA

RUSH TO RELAX

IVICA