Prispevek znaša 5 evrov.

Samuel Blues je Samo Pivač, ki se je s svojim enkratnim croonerskim glasom in izvirnim bluzovskim sentimentom že vpisal v ušesa različnih domačih publik. Sobni oneman projekt pristaša lo-fi analognih zvokov in pikrih, šaljivo realističnih verzov, ki v miljeju domačih glasb zapolnjuje in nadgrajuje medgeneracijski manko, ki ga je prineslo slovo legendarnih Incurabili. Škofjeloško publiko je že navdušil kot predvozač legendarnega Jamesa Lega. Ta prav solo ansambl ‘spod Golice.

Nizkoproračunski psihadelični blues skvašen izpod sončne strani Alp. Zabeljen s silno pronicljivo alegorijo na gorenjske dnevne peripetije. Samo Pivač je namreč silno domiseln in iskriv pisec poezije, ki mu pri tem uspeva ta besedila v interpretaciji tudi silno spretno oživeti.  (Aleš Podbežnik, Rockline)

Gašper Letonja je dolgoletni kitarist in spremljevalni vokalist post metal zasedbe The Canyon Observer in član avdio-vizualnega kolektiva Marta Fakuch, poznan tudi pod imenom Warlord Chipmonk, kjer ustvarja neulovljivo elektronsko glasbo. V letošnjem letu se je podal na solo izlet s kitaro ter nas presenetil z izjemno ploščo “Ivy”, kjer se predstavi v vlogi temačnega trubadurja.

Apokaliptičnost metala in seattelske zapuščine Letonja prevaja v čutne eksperimentalne folkovske balade. Biser nekonvencionalnega avtohtonega kantavtorstva. (Jaša Bužinel, Mladina)

VIDEOPOSNETKI:

SAMUEL BLUES

GAŠPER LETONJA