Prispevek znaša 5 evrov.

KOIKOI je sveže ime razgibane in brbotajoče beograjske glasbene scene, s svojim presežnim indie rockom / alternativnim popom pa odločno zapolnjujejo vrzel med bliščem mainstreama in intimo podzemlja, ki je na balkanski glasbeni sceni predolgo ostala prazna. Prinašajo tisto najbolj mamljivo obliko drugačnega popa, ki je v isti sapi svilnato blagozvočen in igrivo hrupen, radijsko senzibilen in rockersko silovit, vselej pa ovit v tančico hipnotičnega balkanskega melosa, prepleta ekstaze in nostalgije. Zanosna žensko-moška dvoglasja s svojstvenim seksapilom bodo nekatere spomnila na britanske The XX, druge pa morda na regionalne ljudske prakse.

Njen prvenec Pozivi u stranu stoji trdno z obema nogama na mehki in http://www.mladina.sibolj hrupni plati, z veliko gruva, z izčiščeno senzibilnostjo in dostopnostjo popa ter s kančkom distorzije. Mili meandri, ki ovinkarijo med prekopi alterja in srednjetokom. Če bi radijski pop zvenel (tudi) takole, bi bilo življenje lažje. (Borka, Mladina)

GAZORPAZORP je ena najbolj nadarjenih balkanskih rock zasedb nove generacije. Ob očitnih vplivih bendov kot so Repetitor ali Metz njihov neulovljiv glasbeni izraz predstavlja zmes srditosti hrupnega rocka, kompleksnosti math rocka, razposajenosti post-punka in raziskovalnosti psihedeličnega rocka tako v jugoslovanski kot tudi anglosaksonski tradiciji. So utelešenje svetovno znanega beograjskega šarma, predvsem pa bend, ki naprej nosi plamenico jugoslovanskega nekonformizma!

Gazorpazorp je dober primer benda, ki gre v smeri ohranjanja dediščine mesta, iz katerega izhaja, in sicer Beograda kot legendarnega kitarskega središča. Usmeritev se najbolj kaže v njihovi suverenosti pri spogledovanju z grungeom ter krhkimi odtenki nežnih besedil in melodij. (Marijana Kuljanac, Radio Študent)

Dogodek pripravlja Kulturno umetniško društvo Jadran.

VIDEOPOSNETKI:

KOIKOI

GAZORPAZORP