Prispevek v predprodaji znaša 10 €, na dan dogodka znaša 12 €

URŠULA RAMOVEŠ IN FANTJE Z JAZBECOVE GRAPE so ena najzanimivejših domačih zasedb, ki nas popelje v vzporeden svet, kjer nam je marsikaj znanega, pa vendar je vse precej drugačno. Še vedno jo sestavljajo avtorica in nosilka zasedba Uršula Ramoveš, vokalist, pianist in harmonikar Joži Šalej ter vokalist in kitarist Metod Banko, na nastopih pa se jim pridruži pesnik Janez Ramoveš. Obilje bridko – sladkih podob življenja, ujetih v zvočno – poetičnih finesah, se spleta med Uršulinim očarljivim vokalom in ubrano harmonijo inštrumentov. V lanskem letu so po nekajletnem premoru izdali album “Hribovske balade”.

Album Hribovske balade zato tudi terja poslušanje v slogu počasnega odkrivanja zvočnih in besedilnih fines, ki jih na njem kar mrgoli. Enkrat v bluesu, ki je to le v naslovu, drugič v osupljivi sopostavitvi vokalov, tretjič v očarljivem glasu Uršule Ramoveš, ki jo kakor iz daljave spremlja zategla in otožna trobenta. (Mario Batelić, Radio Študent)

MARTIN RAMOVEŠ TRIO je zasedba, na čelu katere je istoimenski kantavtor. Glasba Martina Ramoveša je ostra in robata, a obenem mehka in poetična. Doslej je zabeležena na štirih albumih: prvencu Zvok dežele (2011), zaznamovanem z družbenokritičnimi besedili, so sledili blues-rockovski Nesojeni kavboji (2014), nato se je oglasil z intimnejšo solistično ploščo Astronomi (2017), nazadnje pa spet z bendom izdal uglasbitve pesmi Ivana Roba (Rob, 2019).

Zdi se, da sta si Ramoveš in Rob po svoje nekako podobna. Njuna besedila so zbadljiva, njun izpovedni instrument pa je kitara. Česar iz stripa sicer ni razbrati, je pa moč prebrati v spremni besedi, je dejstvo, da naj bi Ivan Rob sicer imel velik talent za skladanje pesmi, a za razliko od Ramoveša dokaj boren posluh. (Pia Nikolič, Radio Študent)

VJ DIMENSION je vizualec, ki na memorialu skrbi za mešanje slike v živo že vse od leta 2012, sicer pa je dolgoletni član kruja Vibe Department.

Koncert so spremljale video vizualizacije psihedeličnih vzorcev, za katere je poskrbel ustvarjalec VJ DIMENSION. Padale so na v večini zatemnjen oder in obarvale plastični telesi izložbenih lutk. Šlo je za zanimivo optično prevaro, ki je dajala občutek, kot da bi bila na odru prisotna še dva človeka. (Veronika N. Štefanec, Radio Študent)

URŠULA RAMOVEŠ IN FANTJE Z JAZBECOVE GRAPE

MARTIN RAMOVEŠ TRIO