Prispevek v predprodaji znaša 17 €, na dan dogodka znaša 20 €

ARTIFICIAL BRAIN je ameriška zasedba, ki jo pogosto primerjajo s progresivnimi death metalskimi zasedbami, a se od svojih kolegov razlikujejo po poudarku na bogatih melanholičnih in melodičnih figurah, ki harmonične in čustvene lastnosti black metala umeščajo v agresivnejši death metalski okvir.

DEVOID OF THOUGHT je italijanska death metal zasedba, ki je lansko poletje končno izdala svoj prvenec “Outer World Graves”, na njem pa združuje vplive skupin, kot so Timeghoul, Blood Incantation, Voivod in Incantation – v edinstven, bizaren in izkrivljen metalski vrtinec.

VAKTAL je hrvaška sci-fi tech-thrash metalska zasedba, ki je nastala v času karantenskega leta 2020, v karantenski zimi 2021 pa je izdala tudi svoj prvi mali plošček, Vitriolic Revolt.

SIDEREAN so domači astralni popotniki, ki v Kranj prihajajo s prvencem “Lost on Void’s Horizon”, lani izdanim pri norveški založbi Edged Circle Productions. Svoje metalske abstrakcije in groteske fantje bogatijo z medzvezno disonanco, ustvarjajoč atmosfero, ki spominja na temne črvine vesolja. S svojstveno vizijo progresivnega in tehničnega death metala, ki jo skupaj držijo veličastni mitopoetični narativi, nas hkrati fascinirajo, vznemirjajo in medejo.

BLACK REAPER je domača death metal zasedba, ki jo je v prvih letih delovanja zaznamoval thrash metal, v naslednjih letih pa so se precej bolj nagibali k deathu, kamor so dokončno prestopili ob in z izdajo tretjega albuma “Under The Dying Sun”.

NEFARIOUS VERMIN je bratska umazanija na kvadrat, ki prihaja kakopak iz postojnskega Kontejnrja, kjer Mini in Giga Sajovic primitivizirata d-beat in starošolski death metal v neobdelanem, odvratnem pakiranju. Morbidna atmosfera za današnje čase, ko že pogrešamo lupljenje pirhov, jokanje ob ribanju hrena in zgago po orehovi potici.

ARTIFICIAL BRAIN

DEVOID OF THOUGHT

VAKTAL

SIDEREAN

BLACK REAPER

NEFARIOUS VERMIN