Brezplačno.

 

Pre-gibni pokret je projekt, ki raziskuje načine gibanja v skupini, s poudarkom na skupinskih akrobacijah v gibanju v odnosu do glasbe. Nastal je pod okriljem Slovenskega združenja za cirkuško pedagogiko – Cirkokrog, ki od leta 2005 deluje na področju socialnega in sodobnega cirkusa. Baziran je v Ljubljani, deluje pa tudi širše.

Smo skupina 13 gibalk in gibalcev, ki skupaj raziskuje že dobro leto, medtem ko se glasbeniki, s katerimi sodelujemo, neprestano menjajo. V Ljubljani smo nastopili v cirkuškem šotoru na festivalu Cirkovizija (festival Trojne salte); prvič z glasbenico Enjo Grabrijan in drugič z Alanom Ropošo. Sledil je nastop na skupnostnem dogodku Ferdo, tudi v sodelovanju z Enjo Grabrijan. Pregibale_i smo v Šempetru pri Gorici, na dogodku ImprobiFriFruFro, na katerem so zvočili Jure Boršič, Žiga Ipavec,Vid Luka Narea, Giovanni Nevyjel, Yannis Maizan, Anže Kristan, Urban Kušar, Ajk Vremec in Timi Vremec ter gostovali na Nizozemskem v okviru UBIK performance nights skupaj z glasbeniki in glasbenicami Mystery Sessions.

Z glasbeniki so nam skupni elementi ustvarjanja, kot so ritem, jakost, dinamika, tempo, ipd. Ko smo skupaj improviziramo. Vse kar se dogaja, se zgodi v skupnem prostoru, ki ga negujemo s pozornim poslušanjem, odzivanjem in opazovanjem drug drugega. Vse se gradi in ruši, obstane za kratek čas, se preoblikuje, izgine. Telo, sestavljeno iz več teles. Gib navdahne glasbo, glasba vodi gib; in obratno.

Nizozemska edicija gibalk in gibalcev Pre-gibnega pokreta smo: Matej Cerjak, Ema Herlec, Gala Jarc, Oton Korošec, Aleš Rojc, Anja Ropoša, Mojca Sovdat, Patricija Stariha, Jure Vidmar, Eva Zibler; (10).

Projekt podpira Mestna občina Ljubljana.

VIDEOPOSNETKI:

INGVER IN GVERILKE – PTICE | Pre-gibni pokret