Prispevek znaša 10 €.

balans je ljubljanska bunkerpop/art punk glasbena skupina, ki sta jo pred desetimi leti ustanovila Andrej Pervanje in Kristin Čona, leta 2020 pa se jima je pridružil še Jan Kmet za bobni. Skupina je znana po svojem umetniškem pristopu h glasbenemu ustvarjanju in vizualni podobi, saj pogosto sodeluje z raznoraznimi umetniki, modnimi oblikovalci in fotografi. Januarja 2022 so posneli nov album z naslovom »nima smisla« na rezidenci v Layerjevi hiši, izšel pa je v letošnjem juniju pri založbi KAPA Records.

REGEN se je rodil kot projekt sobnega kantavtorstva in se razvil v navzkrižno žanrsko identiteto, ki prepleta melanholične zasanjane melodije z živahnimi ritmi in inštrumentali osemdesetih. Od leta 2019 je v Regen povezana mlada ljubljanska peterica, ki je že s svojim prvim singlom Wine pritegnila tako radijske programe in glasbene kritike kot številne poslušalce. Skupina glasbo, ki je kot nalašč za spremljavo zasanjanim večerom ali polnočni vožnji po prazni avtocesti.

JERNEJ GRMEK je eden najnovejših varovancev domače podtalne založbe ŠOP Records in nosilec naslova ŠOP Rookie of the Year 2022. Njegovo glasbeno ustvarjanje je razcepljeno med elektronski alterego Tachyon, ki bo letos del karavane Klubskega maratona RŠ in med pretežno kitarsko kantavtorsko glasbo, pod katero se podpisuje s svojim pravim imenom. Jernej je tudi vodja ljubljanske podružnice Osvobodilne fronte vrtnih škratov in palčkov.

VIDEOPOSNETKI:

balans

REGEN

JERNEJ GRMEK