Prispevek v predprodaji znaša 15 € (early bird) in 18 €, na dan dogodka znaša 20 €

 

KOALA VOICE nam letos prinašajo že peti studijski album – Auf Wiedersehen. Ob spremljavi njihove žmohtne odrske prezence in nalezljivih kitarskih riffov pa lahko poleg hitičev iz prejšnjih albumov kot so npr. Go disco go, Sierra, Vede Premikanja, Ker tu je vse tako lepo in Vukovi, pričakujete nove komade v žanrski mešanici indie-rocka, punk-popa in disca. Koalci po lanskoletni uspešni turneji na Nizozemskem in razprodanih koncertih v Ljubljani, Kopru ter Mariboru, nadaljujejo s samostojnim koncertiranjem po Sloveniji in tujini.

VAGINA CORPORATION spretno lovi ravnotežje med dopaminskimi vložki razgibanih kitar in donečega, nojzerskega hreščanja. Tako smo priča prijetni sintezi psihedelije in postpanka, umeščeni v okvir socialrealistične perspektive mlade Makedonije – nenehnega spora med umazanijo realnosti in letečo svežino nepredstavljivega. Samoklicani predstavniki KRAP-a (mešanice kraut rocka, americane in psihedelije) so ena najbolj vročih zasedb v regiji ta hip.

SVOJAT so na tisti strani kitarske godbe, ki brez težav oplaja s serviranjem čustev, melodije in hrupa naenkrat, ne da bi trpelo tehtno raziskovanje lastne godbene prakse. Tako zapiha po kraški nojz sceni devetdesetih, po novovalovstvu bivše Juge ali pa njujurškem ne-valovstvu, puščavskemu bluesu, artističnemu punku, strogo opozicijskemu rocku, improviziranemu (z)godbaštvu, hkrati pa venomer deluje zrelo, ko v svojem zvočnem raziskovanju poveličuje otroško modrost, spontanost in razposajenost.

VIDEOPOSNETKI:

KOALA VOICE

VAGINA CORPORATION

SVOJAT