Prispevek v predprodaji znaša 15 € (early bird) in 18 €, na dan dogodka znaša 20 €

 

KLEMEN KLEMEN je živa legenda domačega rapa, ki ni le pionir naše raperske scene, temveč njen steber vse do današnjega dne. Še vedno ni eden tistih, ki se peha za hitrimi in prisiljenimi izdajami, ampak ustvarja v svojem lahkotnem in počasnem tempu. Skratka, starosta domačega rapa ter njegov zvesti sopotnik in zavetnik DJ SSF se vračata na memorialni oder, morda pa se jima pridruži tudi del legendarne trnowske druščine.

EZY-G & YNGFirefly sta predstavnika dveh generacij štajerskega hiphopa. Prvi se je tekom devetdesetih vtisnil v lokalni kolektivni spomin vtisnil kot eden od pionirjev tako slovenske kot mariborske hiphop scene z Dandrough, drugi pa kot wunderkind slovenske (t)rap produkcije tretjega desetletja novega tisočetja. Nedavno sta združila moči in nastala je “Atamorgana”, daleč najboljši domači raperski album zadnjega deseletja, poln trdih zvočnih udarcev in ravno pravšnjega odmerka mrakobnosti, samohvale, cinizma, ulične pripovedi in humorja.

REVIRGIN je simpatično introvertiran duet, pri katerem ne moremo spregledati novovalovske estetike. Če je bil prvi album inspiriran z novovalovci in gotskim rockom sedemdesetih in osemdesetih prejšnjega stoletja, se je drugi našel v bolj progresivnem zvoku, v pesmih najdemo celo primesi techna in duba.

tachyon je producent in samooklicani nestrokovnjak tehnologije, čigar ramena že močno pritiskajo ob ukrivljajoče se stropne deske domačega undegrounda. Poznamo ga kot zaljubljenega geeka, jeznega pankerja, žalostnega čarodeja, IDM AI generatorja, wunderkinda domačega podtalja.

KLEMEN KLEMEN

EZY-G & YNGFirefly

REVIRGIN

tachyon