Brezplačno.

V hrpeljskem kulturnem domu od leta 2018 DPZN in UPB organizirata pogovorna srečanja Četrti četrtek, kjer gostitelj Marko Brecelj vabi in izprašuje goste, ki so k pomembnim temam prispevali s svojim delom in razmišljanjem.

Tokrat se bo “Četrti četrtek” prelevil v “Peti četrtek”, kjer bo gostitelj Marko Brecelj izpraševal Tineta Hafnerja in gostitelj Tine Hafner izpraševal Marka Breclja? Se sliši komplicirano? Mogoče. V resnici pa gre zgolj za navzkrižno zasliševanje. O nespregledljivih in spregledanih. O samonikli sceni. O vsem. Vse, kar Tine Hafner želi vedeti o Marku Breclju in vse, kar Marko Brecelj želi vedeti o Tinetu Hafnerju. To, kar želite vedeti vi, naju ne zanima.

Takole je na legendarni listi slovenskega samoniklega nevladja – pred več kot desetletjem – zapisal Marko Brecelj:

“Tule vam posredujem Mlchkovo pismo. Zzeli biti na listi Bataljona. Jaz ga priporoccam ( mlad, prizadeven in dober organizator koncertov iz Sskofje Loke). Cce ima kdo kaj proti naj to sporocci v naslednjih 48 urah.” 

Pred leti je v takšnih in drugačnih družbah Tine Hafner večkrat povedal:

“Brecelj je vedno korak spredaj. Če te mediji ne jebejo, imej svoj medij. Če ni publike, izdelaj publiko. Če misliš, da kdaj nima prav, se čez leta izkaže, da je imel hudičevo prav.” 

Ni pa vse tako rožnato, Brecelj zna biti zajeban, Tine (ga) je znal večkrat razočarati. Njuna skupna preteklost ni zgodba o uspehu. Upala sta brez razloga, a vendarle ostala tovariša.

Se zdaj sliši že dovolj vabljivo in obetavno? Če se po vseh teh besedah ne boste znašli med (kartonastim?) občinstvom, potem vam ni pomoči. Pa tudi vaše slike ne bo na Dodogovoru.

VIDEOPOSNETKI:

MARKO BRECELJ