Brezplačno.

 

Po nakupu prvega brezpilotnega letalnika, za katerega so ga navdušili zračni posnetki protestov severnoameriških staroselk proti naftovodu DAPL, je začel Matjaž Peternelj fotografirati naravo. Ta ga je namreč navduševala že od malih nog in tako sta se dve strasti združile v eno. V svoje fotografije pokrajine rad vključuje ljudi, saj s tem želi prikazati tako majhnost in krhkost človeka kot tudi dejstvo, da smo ljudje del narave. Razstava v okviru petnajste edicije festivala In Memoriam prof. Peter Hafner bo njegova prva.

Matjaž Peternelj (1983) se je s fotografijo povsem naključno pričel ukvarjati v mladinskem centru C.M.A.K. Cerkno, v katerem je na mnogih področjih deloval več let. Tam je tako iz zanimanja kot iz nuje/želje po izpopolnjenem arhivu fotografiral raznolike koncerte in druge dogodke. Dokumentiranje je sčasoma preraslo v resno zanimanje in poglabljanje v svet fotografije.

Dogodek pripravlja Tine Hafner (samozaposlen v kulturi) v sodelovanju z Društvom Alternator. Poteka v okviru ‘Galerije Klatež’, ki jo podpirata Občina Škofja Loka ter JSKD – Javni sklad za kulturne dejavnosti.