fbpx

Brezplačno.

 

Skuhajmo za vse nastopajoče in ekipo na velikem memorialnem odru. Organizatorji dogodkov, (ljubiteljski) kuharji in drugi željni znanja o pripravi velikih loncev dobre jedače, ki jo pogrevanje zgolj izboljša – vabljeni!

Na pomoč prihaja Ize, rezidenčni kuhar vsaj dveh postojnskih prizorišč in Festivala Trnje, katerega eden od začetnikov je. V domačem MCP-ju je letos začel s serijo delavnic, kjer vas nauči pripraviti zdrav, hranljiv in okusen obrok, ki pomeni obvoz neekonomičnih in še pomembneje, sramotnih pic. Dve delavnici, ki se jih je odločil peljati po svetu, gostimo v Škofji Loki.

Ize ima za sabo desetletja izkušenj z organizacijo dogodkov in kuhanjem v glasbenem podtalju – pa tudi tisoč in eno zgodbo, ki jo zna pripovedovati ravno prav začinjeno. Ob tem z veseljem deli še trike iz kuhinje in svoje preizkušene recepte.

Ješprenj je preprosta kmečka jed, za katero pravijo, da mora vsebovati primerno količino suhega svinjskega mesa. Mi ga bomo skuhali z in brez.

Ize sporoča:

Soundrack Jota – 90’s alternative, stvar ki ji nepoznavalci pravijo grunge, ampak je veliko več. Soundtrack Ješprenj – 90’s punkrock, stvar ki ji nepoznavalci pravijo pop punk, pa ravno tega ne bo. Oboje brez wifijev, modrih zob in ostale M in Z navlake. Češki boombox in zgoščenke. Če zrihtate fajn gramofon, smo pa lahko izjemno kretenski. Sam rajš ne. Res. Rajš ne.

Delavnica je primerna za starejše od 16 let in traja približno 3 ure. Udeležba je brezplačna. Zaželena je prijava.

PRIJAVNICA


Dogodek poteka v soorganizaciji Društva Alternator in MKDC Postojna.